awesome

God julis till er! nu är den alltså här, the most awesome day of the year. Fett

/petter

Sol!

Solen skiner, maximus decimus baksmälla är borta, magen är fylld och håret är rent. Nu ska jag ner på stan och fixa de sista julklapparna, jag känner på mig att det här blir en bra dag.

//Niklas

Stress...

Fan va dålig jag är på att blogga nu. Men det är bara för att ni är så dåliga på att läsa bloggen!
Skoja bara, ni är så fina så. Men jag har sjukt mycket att tänka på och göra nu närmsta tiden så jag kommer antagligen inte bli bättre bloggare heller.
Jag höll faktiskt på att börja gråta igår av att jag kände mig så överväldigad (nej det hade varit fett gay, men jag har mycket att fixa)


huvet opp och fötterna ner
/petter


Har jag en tvilling?

En väldigt otrevlig sak hände mig imorse. Jag vaknar upp med sprängande huvudvärk och ett litet illamående, typiska bakiskänslor. Men nu ligger det till såhär att jag drack inte en droppe alkohol varken igår eller förrgår men ändå så får jag ta straffet. Det här händer ibland, lika mystiskt varje gång. Enda förklaringen till detta är att jag har en tvilling som mina föräldrar inte berättat om och det är fantomkänslor, typ när en slår sig och den andra får ont.
Nu måste jag alltså få tag på min tvilling och förklara för honom/henne att han/hon måste sluta gå ut på vardagar. Eller hämnas genom att äta otroliga mängder rå kyckling och skicka salmonella på den jäveln.


tjipp tjopp gummisnopp (som pappa brukar säga)
/Petter

Julstök...

God morgon! Idag kommer det inte bli så mycket bloggande, men jag kan iallafall berätta att alla till slut osa:de till julmiddagen så jag slipper skåla med Molgan och gänget ikväll. Men nu är det givetvis bråda tider idag ska det bakas, stoppas korv, kokas skinka, göras snaps, luta fisk m.m. men jag kommer givetvis inte göra något av det här utan det får min framtida fru ägna sig åt medans jag häller upp en whisky x-tra large tar mig en cigarill och njuter av att kunna bjuda mina vänner på en middag.

Väl mött

//Niklas

Manér

Jag diskuterade med min från Rom hemkommne vän Jacob olika manér man borde använda utomlands. Han använder mycket handgester i Italien påstod han.
Jag ska som sagt till indien efter jul, tänkte köra på engelsk-lord stilen. Sitta med en kopp earlgrey och förklara för den indiska servitören/trisen att min Great - great grandfather used to slap your great-great father silly with a large stick made out of wicker. Nu är ju min farfars farfars far svensk (eller dansk om tänker så) och var förmodligen aldrig i indien och slog folk med rotting stavar men jag tänker ändå säga det för det är roligt.

Later for you haters
//
Petter

Vad svårt det blev...

Jäklar i gatan vad svårt det var att handla julklappar i år. Var på stan igår och skulle bara defilera runt och hämta upp klapparna. Vad tror ni händer, allt var slut, fega jäkla butiker som inte vågar lagra upp! Så det blev tillbaks till ritbordet och där sitter jag nu och försöker knäcka nya idéer...fick precis en idé som är briljant, härliga tider kanske blir en juklapp till T ändå! One down two to go! Bror e kvar...Han önskade sig badbyxor, vet ni hur svårt det är att hitta badbyxor i december? Satans svårt kan jag säga. Speciellt eftersom butikerna som ändå valt att ha lite badbyxor bara plockat fram de absolut dyraste så att alla Thailandssvenskar som absolut måste ha ett par tvingas handla BADBYXOR för 1200:-!! Nej nej den luringen ska ni inte få mig på, jag syr ett par badbyxor istället hur svårt kan det vara?! Och farsan som önskat sig skärp får antingen gå upp 15kg eller ner 20kg för det är de enda storlekarna som finns kvar på stan, jag vet för jag var i alla skärpbutiker i hela Stockholm igår.

"Den enda skillnaden mellan mig och en galning är att jag inte är galen"

//Niklas

God morgon

Era djävlar...ännu en dålig morgon...Men efter regn kommer solsken sägs det ju...

Tjipp

//Niklas

Rövpinnen eller El classico som vissa säger...

Det är många som inte tror på historien om rövpinnen, men för er som tror kommer här en liten beskrivning av hur och varför man hade rövpinne.

"I Sverige innan dassens tid gjorde alla sig en
rövpinne som man hade med sig till stället där
man skulle tömma sig.
Rövpinnen formade man själv efter sitt eget
rövhål.
Rövpinnen såg till att få bort de rester som
annars brukar torka in i rövhåret och som
sedan får dras bort under svåra plågor."
Citat: Okänd

Varsågoda

//Niklas




sex and the city

Vad är grejen med att alla tjejer vill ha en bögkompis?! Jag har absolut inget emot bögar (man får väl säga "bögar" nu? aaa... ja tror man får det) men jag har något emot den här hetsen om att ha en bögkompis, oavsett om han är oskön och elak, kriteriet är att han är homosexuell så att de kan gå ut för att ragga killar tillsammans. Vem är det som är politskt inkorrekt nu?! Man ska ju inte döma ut folk på grund av deras sexuella läggning men det alla (ja! alla!) tjejer gör är att de dömer IN någon på grund av deras sexuella läggning, sjukt. Vem bär ansvaret för denna trend? Jo, det kan jag svara på. Det är Carrie, Samantha, Charlotte och hon den fula med rött hår. Nästan allt som är riktigt oskönt kommer från just de här kvinnorna.
Att vara sko-galen (ååhh, det är typiskt oss tjejer att lägga hela lönen på manolö blaanikk).
Att säga småsnuskiga kommentarer hela tiden (gäller även killar, men jag har förstått att många killar kollar på denna serie, och därför är det fortfarande deras fel)

blow off some steam...................
/petter

Vilken karriär han haft

Kollar på seinfeld. varje gång jag ser ett avsnitt så undrar jag varifrån jag känner igen han som spelar "newman" men som ni kanske anar så kommer jag aldrig på det, tills nu.
Jag med! Jag känner också igen honom! Berätta petter!
Så tänker ni nu, och jag ska berätta. Det är han som är den dumma jäveln från "jurassic park" som ska sälja ägg eller liknande till konkurerande firmor men istället blir uppäten av massa små dinosaurer bakom en stock. Ni kommer ihåg va?
Mycket är det som går fel i John Hammonds (han med myggan i käppen) djurpark men lite gjorde de i alla fall bra dinosaurerna.

/P1ER (jag vet, fett coolt dataspråksnamn)

Japp det gör jag.

Jag saknar att kunna vara lite mer spontan. Ni vet när man var yngre och inte hade så mycket måsten, aldrig några inplanerade möten, aldrig några middagar, träningstider, pargrejer, kundjippon, storhandling, IKEA inköp, teaterbesök,lägenhetsvisning lgh styrelsemöten, diskning, tvättning eller städning på sin höjd kunde man ha en fika bestämd...Ibland tycker jag knappt tiden räcker till att gå på muggen. Men ikväll så blev både den inplanerade middagen och tennisen inställd så nu går jag ut och dricker spontan öl, kanske tusen stycken.

Adjö

//Niklas

människan - maskinen 1-0

Ni som har mig som MSNkompis vet att jag heter "internet är coolt". Men faktum är att internet är fan sjukt ocoolt. nu har mitt (läs pappas) internet hållt på och jävlats med mig i två dagar tills jag nu lackade ur och tryckte på alla knappar på routern.. då vet ni...


/petter

House of pain...

Jag har ett litet inneboende intresse av att tatuera mig. Det kanske inte alls är en ovanlig idé utan jag tror att nästan alla har en liten revolterande tonåring inom sig som gärna vill stämpla sin kropp med en symbol. Men vad i helvete ska man välja för motiv...det måste betyda nåt! Men för oss som inte har suttit inne, slutat med heroin, genomgått en själsförändring, klättrat upp för k2 eller dyl. Vad ska man välja då?... Ikväll kom jag i kontakt med en kille som kunde fixa bättre pris hos HA:s tatuerings studio house of pain...och vad vore cooolare än att tatuera sig än hos dom? Men vad göra? Kom gärna med lite idéer. Flest röster vinner!

Sov gott

//Niklas

Eller?

Jag var ute och köpte nikotin och tobak i små påsar (snus) nyss. Jag ljuger inte när jag säger att det va fanimej 10 minusgrader ute och regn.(!) Inte är jag någon vetenskapsman eller meterolog men borde det inte snöa eller hagla om det är minus?
vädret verkar inte ha fått PM:et från gud
/petter

barnVAKT!

Ikväll ska jag vara barnvakt åt mina två kusiner, det är bra för dem för när jag är barnvakt får man äta hur mycket godis och glass man vill. Det enda som är ett litet problem är att båda mina kusiner lever med diagnosen "idiot-savant". Som "rainman" i filmen "rainman" ugnefär. De kan recitera rader ur varenda bok någonsin skriven men kan inte knyta skorna.
Det här är inte sant, de är jättevanliga och har inga andra konstigheter för sig. Jag ska faktiskt vara barnvakt ikväll, det var ingen lögn men jag kryddade till det lite.

PS.Det blev inget bloggfirande igår men jag ska få med mig kusinerna på en liten fiesta, innan så kanske jag borde lära de vad ordet "fiesta" betyder.DS

trevlig helg
//petter

God morgon

Eller vad fan det är en riktig skitmorgon allt har gått fel...

//Niklas

Julmumma...

Idag är det julfix på jobbet. Pepparkaksbak och glögg på eftermiddagen och senare en överdådig gulashbarons julmiddag på Tender. Det ska bli riktigt härligt, men det är några regler som måste följas för att kunna njuta av ett Julbord. Det är ganska enkelt, man måste se till att förtränga den naturliga tjockångesten som alltid infaller när man för sjunde gången går och hämtar mat och inser att man precis fyllt en skål med risgrynsgröt som man hatar. Sedan måste man också förtränga att det mesta på ett julbord egentligen är sådan mat man aldrig skulle välja i vanliga fall eftersom det är äckligt.
Är det inte märkligt att vi ändå längtar efter följande mat så säg:
•Sill
•Ål
•Risgrynsgröt
•Snaps
•Prinskorv
•Presssylta
•Grisfötter
•Lutfisk
•Kål
•Silltårta
•Mumma
•Grynkorv
•Porter
Bara för att nämna några ovänner på julbordet...

In i dimman

//Niklas




Jubileum

Det är en stor dag idag. Heter man Daniel eller Daniela så har man namnsdag men det är inte det som är stort. Min kompis Helena fyller 20 år (läs hennes blogg här helone.blogg.se) och den här bloggen fyller en månad, vilket ska firas. Jag har inte bestämt hur jag ska fira en-månads-babyn ännu men jag utgår från att tårta kommer att finnas.
Schwartzwald.

Återkommer med ett inlägg om firandet

//petter

flaggor och hämnd

Hej
Jag blev ombedd att hissa flaggan (hoist the colours) nu på morgonen. Det är "nobeldagen" eller liknande. Flagghissningen misslyckades totalt i alla fall. Nu kom en pojke som också jobbar här på skolan (inte lärare) och börjar småretas lite för att jag inte fattade hur enskedegårds jävla epa-flagga funkade. Eftersom jag hade mycket svagt försvar så har jag nu öppnat dörren till en perfekt uttänkt vinkel då jag kan se han när han jobbar genom springan. And now, the waiting-game. Han kommer göra något misstag någon gång idag och då ska jag vara där med ett hånflin och mobilkamera.

öga för ett öga
/petter

Atomvinter

Jag lämnar härmed in en motion om förkortad arbetsdag under det mörkaste vinterhalvåret. Pga olidlig trötthet på morgnarna så borde det svenska folket befrias från arbete fram tills dess att solen orkat sig över horisonten. Ingen arbetsför normal person kommer kunna motstå en depression om vi ska fortsätta tvingas leva i detta mörker. Kylan kan man tycka vad man vill om men där finns det i alla fall bra kläder att försvara sig med, men  vad göra mot detta mörker?
Jag har funderat på att ansöka till den nya serien Diagnos: Okänd på TV3, det som jag har måste vara en sjukdom, jag tror att jag är mörkerallergiker, eller nåt.

Adieu

(Atomvinter: Partiklar i atmosfären hindrar  solstrålarna från att nå jorden, något som förväntas inträffa efter ett kärnvapenkrig)

//Niklas


Bubbla över...

Jag har en blogg. Jag har läsare. Jag skulle kunna skriva vad som helst; hämnas, hylla, överraska, lura, driva. Men det gör inte jag för jag är en fin person. Men det kanske inte alltid kommer att vara så. Jag har några härligheter som bara ligger och väntar på att få släppas ut. Jag känner att det börjar bubbla ondska i mig så vi får väl se hur länge jag kan hålla det inom mig. 

Väl mött!

//Niklas

Schööööna



Två roliga saker med denna otroligt schöna bild
1. Jag försöker verkligen visa upp alla mina ägodelar, t.o.m hängt mobilen runt halsen. Äkta farsta-style.
2. Nicke ser ut som om hans skolgårdsnemesis står bakom kameran och gör det där tecknet för "im gonna kill you motherfucker" när man drar pekfingret över strupen.
adding a third
3. Vi har identiska frisyrer



bilden är från sommaren 2006

//petter


Skolmaten

Jag är vaktis på pappas skola (inte "mästare" på det så det blir bara vaktis, och nej, det är inte ett aktivt karriärsval). Eftersom det är en skola så äter man skolmat, jag gillar skolmat, alltid gjort. Men jag ogillar när de försöker lyxa till det, då blir det alltid pannkaka (metaforen, inte rätten). Man blir jätteglad när man läser matsedeln då det står Tacos eller Hamburgare men tro mig, det är aldrig bra. Tacos är ju som jultraditioner, alla har´satt sin egen stämpel på denna rätt, men köttfärsås i stället för köttfärs och rinnig salladsdresseng i stället för gucca tror jag ingen kör med (mattanter då kanske men jag tror inte ens de gör det). Hade jag fått bestämma så hade man satsat på det man kan, som panerad fisk, köttbullar och pannkaka (rätten, inte metaforen).
Idag är det pyttipanna, fantastiskt!

Spytt i panna med skägg?
//Petter

White Christmas

På nyhetsmorgon berättade den ålderstigna meteorologen att temperaturen på 20 år blivit 1 grad varmare. Det har gett den konsekvensen att vi inte kommer få uppleva vinter i December igen, detta är tydligen fakta. Det här är ett problem som vi måste lösa. Så vad ska vi börja släppa ut för något för att få tillbaks vår uppenbart betydelsefulla grad? Eller ska vi bara ta och flytta fram Julen till 24:e januari, det är väl ändå ingen som minns varför vi firar just den 24:e dec. Kontentan är att mina barn ska få uppleva vita jular på ett eller annat sätt.

Trevlig helg.

//Niklas



ööhhh?! Jag då?!

Intressant det där med vilka man tycker är roliga och tråkiga och så. Nicke tycker sin flickvän, krincho och hasse, det kan jag absolut hålla med om fast jag tycker att den roligaste är JAG. ibland kan jag avundas alla er som får umgås med mig, samtidigt som jag ibland tycka synd om er för att ni inte får höra allt kul i min hjärna som gallras bort. Jag pendlar lite där.
Om ni vill ha roligt ikväll så tycker jag ni ska gå till Bauer vid götgatsbacken och ta en öl, för där kommer jag vara.


humorjesus
/petter

Källarmästare

Inga närmare liknelser med Österrike men den här dagen kommer jag att spendera ca 4 meter under jord i en källare utan minsta chans att se den vackra solen eller känna brisen komma in från Östersjön. Men känn ingen sorg för mig Götlaborg jag kommer att stå där och casha in, makin' millions AB heter mitt bolag.
För er lite yngre läsare som tycker den här bloggen är lite svår tänkte jag rekommendera en barnanpassad blogg med mycket bilder och lite text (http://krincho.blogspot.com/). Nej skämt åsido gå in på den och skriv många kommentarer om att hon ska börja skriva lite mer för hon är den roligaste jag känner (näst efter min flickvän förstås som är den roligaste i hela världen och Hanz förstås det är en kul jävel det också!) 

Ha en strålande dag!

//Niklas

Grevinnan & betjänten

Jag har bjudit in till en julmiddag, vilket jag gör varje år. Det är en så kallad TRADITION, eftersom jag bor ganska litet så är det väldigt få utvalda som fått äran att mottaga denna inbjudan. Man skulle därför kunna förvänta sig att folk skulle OSA som jag bett dem om. För ni ska veta att alla är utbytbara. Men nu sitter jag här och ingen har Osa:t så vad ska jag göra. Bjuda in 8 nya friska själar eller ska jag ha tålamod, de är ju ändå mina äldsta vänner. Risken jag tar är ju att jag sitter där som Grevinnan och betjänten med uppdukat bord och inga gäster...
Så vad göra?

//Niklas





Jag hatar att känna mig såhär ung och liten

Jag läser på webtidningarna om Riksbankens sänkning av räntan till 2,0%. Fattar ingenting.
Niklas brukar ibland påpeka att jag fortfarande är en "liten skitunge" men det brukar rinna av mig då jag själv anser att jag både är vuxen och stor. Sen kommer Riksbanken (RB från och med nu) och sänker räntan och mitt självförtroende i samma svep. Det är ju sjukt vuxet att ha en åsikt (verkar vara mest gnäll) om räntan. Jag vet inte ens om det är positivt eller negativt med räntesänkningen.
Avskyr den här känslan. Hatat den hela mitt liv men för varje år som går så blir den mer sällsynt, och med 20års dagen så trodde jag att den skulle vara helt borta, men tji fick jag.
Om detta händer även i framtiden så finns det fan inget positivt med att bli vuxen.


I hope i die before i get old.......
//petter


Annandag

Ni vet den där känslan som infinner sig på annandagen när alla sociala måsten är gjorda, julklapparna utdelade och stressen är borta. Men kylen är fortfarande fylld av god mat, nya leksaker som man kan ge full uppmärksamhet och strålande matiné filmer på tv. Den dagen ska spenderas endast iförd morgonrock rökandes pipa och småätandes på allehanda delikatessrester. Jag ska bara gå runt ock skrocka floskler, -det här är livet älskling, tänk vad vi har det bra, ååh vad skönt att äntligen få vara ledig, gud vad mysigt det här är, jippi Ivanhoe min favoritfilm i år igen vilken lycka. Japp jag börjar allt bli gammal jag...

Adjö

//Niklas



Förklaring

Jag kanske på borde förklara mitt uttalande om Morgan Allings bristande skådespelartalang.
Jan guillou skrev på slutet av nittnanittitalet en fantastisk roman om en svensk hjälte vid namn Arn, som för sin kärlek med Cecilia tvingas tjänstgöra i Det Heliga Landet. Som Tempelriddare. Fan vad jag gillade dessa böcker. När jag hörde att det skulle bli film av dem så började det vattnas i munnen. Filmen kom, besvikelse tyckte vissa. Inte jag, men det fanns en ingrediens i filmen som förstörde hela smakupplevelsen..
wait for it..... Morgan Alling! Hade det inte varit för denne man hade Arn kanske kunnat bli legendarisk men nej, Morgan förstörde allt genom att vara extremt överspelad och prata som en efterbliven. Tack Morgan! TACK!
//petter



                                                                       


Medborgarplatsen kl 07:49

Jag var där rubriken avser vid den tid den avser . Lika trött som Morgan Alling är dålig skådis (extremt).
En sådär hundra meter från T-banan så går jag förbi en uteliggare (som alla svenskar så låtsas jag inte om honom) och precis efter så kommer en man med en pärm fylld med bilder på AIDS-sjuka barn och ska försöka ge mig dåligt samvete (som alla svenskar så låtsas jag inte honom!). Men sedan händer det värsta, jag sneglar bakåt efter min andra "storm-off" den här morgonen och ser att luffarn och pärmbäraren kollar på varandra och skakar på huvudena i samförstånd.
Vad i helvete gör pärmkillen? Jag kan absolut förstå att uteliggaren tycker illa om mig (likewise, bitch!) men pärmbäraren ska ge fan i att skaka på huvet åt mig! och hur kan han tro att han och luffaren "har det lika jobbigt"?!
-Jaha du har förlorat din familj och bor i en container och spenderar samtliga pengar på heroin, men jag ska stå här frysa i en hel timme till innan jag blir avbytt.

samma skrot och korn
//petter


Lambo hej lambo hej

I helgen var jag på 30-års fest. 30-års fester är den typen av fester som garanterat ger en kristusfylla (ni vet den när man uppstår först på tredje dagen). 30-års fester är lite speciella av den anledningen att det egentligen är en studentskiva, fylld av fulla, dumma, fula 19-åringar, fast med den skillnaden att dessa 19-åringar har lite fler rynkor, högre hårfäste mer pengar och ingen som skäller på dem dagen efter när de kom hem försent( bortsett från alla parbråk då förstås). När jag ser "vuxna" som skakar på huvudet när de ser lastbilar med fulla studenter och man ser hur de tänker, tur att man inte är sådan längre, småler jag bara och tänker FEL! Konstigt är det att studentfester satt sån standard att alla stora fester resten av ens liv kommer att vara ett evigt sökande efter den perfekta lambon. Jag har varit på bröllop på 25, 30, 40, 50, 60 till och med 75-års fest och de är alla sig lika bortsett från att rynkorna blir fler, hårfästet försvinner och parbråken slutar med skilsmässa. Så nästa gång ni ser en lastbil full med självgoda studenter ska ni veta att de i alla fall festar precis som du!

Bästa bordet!

//Niklas

Arbetstids bloggande

Jaha... är det måndag eller tisdag idag? Jag har tappat konceptet om dagar, men jag antar att det är i början på veckan eftersom alla ser så deppiga ut.
Igår var jag och spelade tennis med bror min. Mycket trevligt. Som alltid innan jag ska träna så lyssnade jag på "zombie" med The cranberreis några gånger på vägen till hallen. Sådär för att verkligen TAGGA till. Funkade inte. Det har aldrig funkat men jag gör det varenda gång, som om jag inte kan spela utan att ha hört den. Varför ska man tagga till bara för man hör lite elgitarr och någon arg irländare?
En annan grej jag har för mig på tal om låtar är att nynna på en låt med helt fel sinnestämning.
Typ "tears in heaven" på ett dop, eller "Mer jul" på midsommar osv.
Underhåller mig själv så gott jag kan....



Peace out.
//petter

Konkurs?

Den här helgen har varit lite stressig, jag hade fått ett uppdrag att dricka upp all sprit som fanns. Mission completed!
Det har tyvärr blivit lite dåligt med bloggandet vilket syns tydligt på våra besökssiffror som nu är på all time low och ingen vet hur djupt den krisen kan sjunka. Så det råder alltså en recession på petterniklas som nu kan få stora återverkningar på debatten och det kulturella utbudet på internet. Vi får se om det leder till konkurs.

Men innan dess tänkte jag också starta en lista:

285 dagar sedan jag duschade.
343830 dagar sedan slaget vid Hastings.
23 Chokladbitar kvar i kalendern.
28 tänder kvar till tandlös.
96 kronor kvar på kontot.

Fridens

//Niklas




äntligen

Äntligen är den bloggfria helgen slut! Fan va skönt, det har varit fruktansvärt svårt att hålla sig borta men niklas ansåg att denna helg var ett måste. Nu börjar det igen i alla fall.

Jag ska även börja med lite count-downs (nedräkningar på engelska)


23 dagar kvar till jesus födelsdag
25 dagar kvar till indien
388 dagar kvar till julen 2009

//petter


RSS 2.0